کاربرد دکل صاعقه گیر چیست ؟
در گذشته رعد و برق و انرژی صاعقه، خسارتهای جانی و مالی فراوانی به انسان وارد نموده اند ولی امروزه با استفاده از صاعقه گیرها و سیستم های حفاظتی خسارتهای وارده به ساختمانها،سایتها و پروژه های حساس به حداقل کاهش یافته و در این راستا شرکت تاورکو تولید و نصب سازه ها با قابلیت مونتاژ انواع دکل صاعقه گیر و میله برقگیر را در سبد تولیدات خود دارا می باشد.
از مهمترین اهداف نصب دكل های صاعقه گير حفاظت از تجهیزات و سيستم ها و افراد در برابر صاعقه و ايجاد مسيري ایمن جهت انتقال جريان عظيم صاعقه به زمين مي باشد. استفاده از اين دكل ها جهت حفاظت نیروگاه ها، پالايشگاه ها ، سایت های نظامی ، كارخانجات ، فت و گاز و … ضروري است .
• از ارتفاع 15 تا 40 متر
• ساختار چندوجهي (معمولاٌ تا 12 وجه ) از ورقST37
• پوشش گالوانيزه گرم با ضخامت ميانگين 80الی 100 ميكرون و به روش غوطه وري در وان روی مذاب
• مجهز به پلكان و حفاظ جهت دستيابي به راس دكل
• طراحي شده جهت سرعت باد منطقه
• داراي سبد در انتهاي برج جهت انجام امور تعمير و نگهداری

دکل صاعقه گیر
انواع صاعقه گیر ها چگونه عمل می کندو بر چند دسته می باشند؟
میله های ساده فرانکلینی : اولین واحد جذب که توسط فرانکلین بیشنهاد گردید، میله های ساده بودند که ضربه مستقیم صاعقه به اندازه طول میله ها، دور از ساختمان اتفاق می افتاد و شعاع حفاظتی این صاعقه گیرهای ساده در کلاسهای حفاظتی براساس تئوری زاویه محاسبه می گردید.
قفس فارادی : با گسترش ابعاد ساختمانها و با توجه به محدودیت های میله ساده ، قفس فارادی (Faraday Cage) جایگزین میله های ساده فرانکلینی شد، امروزه نیز اکثر استانداردهای جهانی استفاده از قفس فارادی را بهترین روش میدانند. در این روش سعی می شود ساختمان را در قفسی از هادیهای مسی یا فولادی محصور نمود.
صاعقه گیرهای یونیزه کننده هوا : طراحی و نصب این صاعقه گیر های براساس استاندارد NFC 17-102 انجام می گیرد ریشه این استاندارد نیز همان تئوری گوی غلطان است که در تمامی استاندارد ها از آن استفاده شده است. NFC 17-102 با وارد کردن پارامتر ΔL در فرمول محاسبات، شعاع پوشش افزایش یافته صاعقه گیر را محاسبه می کند.
دکل صاعقه گیر وظیفه حفاظت از تجهیزات و افراد را در مقابل صاعقه به عهده دارند. از این دکل ها بیشتر به منظور حفاظت از پالایشگاه ها،کارخانجات و پروژه های نفت و گاز استفاده می شود.
هدف از نصب دکل صاعقه گیر حفاظت از سیستمها و افراد در برابر صاعقه و ایجاد مسیری مطمئن جهت انتقال جریان عظیم صاعقه به زمین می باشد، در این سیستمها رادهای هوائی وظیفه جذب صاعقه و هادیهای نزولی وظیفه انتقال جریان را به شبکه ارتینگ به عهده دارند. سیستم صاعقه گیری که به درستی طراحی و نصب شده باشد امنیت جانی افراد و ایمنی تجهیزات را بدنبال خواهد داشت.

دکل صاعقه گیر
بر اساس تحقیقات بطور متوسط در هر ثانیه بیش از پنجاه صاعقه به زمین اصابت می نماید و خسارات جانی و مالی فراوانی بر جای می گذارد.
به طور کلی هدف از نصب دکل صاعقه گیر:
- حفاظت و ایمنی جان انسان
- فراهم آوردن محیط امن برای کار
- حفاظت و ایمنی تجهیزات الکتریکی
- جلوگیری از ولتاژ تماسی
- حذف ولتاژ اضافی
- جلوگیری از ولتاژهای ناخواسته و صاعقه
- اطمینان از قابلیت کار الکتریکی
شرایط یک دکل صاعقه گیر خوب :
– امکان انتخاب شعاع حفاظتی گسترده
– دستیابی به کیفیت و تکنولوژی برتر روز
– بهره گیری از سیستم عملکرد کاملا مستقل و خودکفا (بدون احتیاج به نور،باد،باطری و غیره…….)
– عمر طولانی
– یکپارچگی محور اصلی صاعقه گیر از نوک آن تا نقطه اتصال به هادی میانی
– هم در شرایط واقعی و هم در شرایط آزمایشگاهی صحت و عملکرد آن به تایید رسیده باشد.
برای اطلاع از قیمت انواع دکل ها و محصولات و خدمات شرکت تاورکو می توانید با مشاورین فروش ما تماس حاصل نمایید تا به صورت کامل در رابطه با قیمت دکل صاعقه گیر به شما مشتریان عزیز مشاوره دهند و از قیمت روز مطلع شوید.