قوانین دکل ها چیست ؟

بدنبال افزایش مصرف  دکل‌های مخابراتی و جانمایی دکل و نصب آن‌ها و توسعه شبکه ارتباطی در بین مردم، آبان ماه سال 98 تفاهم نامه‌ای بین شورای شهر تهران و شرکت ارتباط مشترک شهرداری مبنی بر ضرورت مجوز دار بودن دکل‌های مخابراتی منعقد شدو تا حدودی قوانین دکل ها برای ساماندهی آنها پایه ریزی شد .

بدین منظور، هر دو طرف  تفاهم نامه مکلف شدند برای دکل‌های موجود ( دکل خودایستا ، دکل مهاری ، دکل منوپل )  طبق قوانین و مقررات بهداشتی، ایمنی، زیست محیطی و حقوق شهروندی مجوز صادر کنند و درصورت نداشتن استاندارد‌های لازم درمحل نصب دکل ، نسبت به تغییر محل نصب دکل و یا بهبود وضعیت آن دکل، دستور داده و اقدام کنند و نیز دکل‌هایی که از آن پس نصب خواهند شد را بررسی کرده و برای آن‌ها مجوز صادر نمایند .

قوانین دکل

قوانین دکل

 

به دنبال همین تفاهم نامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طبق آیین نامه‌های مشخص، جانمایی دکل مخابراتی را از نظر استاندارد‌های ایمنی، زیست محیطی، بهداشتی و حقوق شهروندی تایید کرده و به مخابرات و یا اپراتور درخواست کننده، مجوز نصب و بهره برداری از دکل مخابراتی را صادر می نماید.

تعدادی از دکل‌های مخابراتی  ( دکل خودایستا ، دکل مهاری ، دکل منوپل ) پیش از انعقاد تفاهم نامه ضرورت دارا بودن مجوز برای دکل ها، در مکان‌هایی جانمایی شده اند که با وجود داشتن استاندارد‌های لازم، شهروندان و ساکنان حومه آن دکل، نسبت به آن اعتراض دارند ؛ در همین مورد نیز بر پایه این تفاهم نامه، در مکان سنجی آن دکل مورد اعتراض، تجدید نظر خواهد شد .

قوانین دکل ها شامل چه موارد دیگری می باشد ؟

همچنینن ، سازمان انرژی اتمی ایران از دیگر قانون گذاران در حیطه قوانین دکل است که بر میزان صدور تشعشعات از دکل‌های مخابراتی نظارت خواهد کرد و نمی‌گذارد این میزان از حد استاندارد فراتر برود زیرا  آستانه ضرر داشتن پرتوگیری و خط قرمز استاندارد اشعه های ناشی از آنتن‌های اپراتور‌های موبایل برای فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز، ۴۴۰ میکرو وات برسانتی‌متر مربع است. علاوه بر این نظارت بر اینکه جانمایی دکل‌های مخابراتی در مجاورت مکان‌هایی مانند سرای سالمندان، مهدکودک ها، مدارس و بیمارستان‌ها نباشد و دکل حداقل با ۵۰ متر فاصله از این مراکز نصب شود نیز بر عهده این سازمان است.

جانمایی دکل

جانمایی دکل

دکل‌های غول پیکر در شهر چه کاره‌اند؟

این دکل‌ها به انواع دکل خودایستای سه پایه، خود ایستای چهارپایه، دکل مهاری و بازتابی و دکل منوپل  تقسیم می‌شوند که هر نوع ویژگی‌های منحصر به خود را داشته و برای کاربردی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. دکل‌های خود ایستای چهارپایه برای ارتفاعات بالای ۲۴ متر بار‌های زیاد، دکل‌های خود ایستای سه پایه برای نصب آنتن‌های ماکروویو، موبایل و بیسیم، دکل‌های مهاری در تلفن همراه و شبکه‌های رایانه‌ای و دکل‌های بازتابی برای مناطقی که به دلیل موقعیت طبیعی انتقال امواج با مشکل مواجه می‌شود، برای انعکاس امواج مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط